torstai 6. lokakuuta 2016

HSKG

Liian pitkään edellisestä postista.
Otetaampa kiinni.
Ei nimittäin kuukautta ilman luontoreissuja. Viikko joskus. Nyt seuraa juttuja parista menneestä sellaisesta.


Päijänteen melontareissun jälkeen, viikko eteenpäin siitä, kävin testaamassa mitä on HSKG eli Hanko Sea Kayak Gathering. Tämä tapahtui elokuun loppupuolella.

Kyseessä on nimensä mukaan Hangossa, Tulliniemessä jo useampana vuonna pyörinyt kesäviikonlopun tapahtuma melontakoulutuksen ympärillä. Osanottajia Suomesta ja muualta noin 150.

Saapuessani paikalle perjantaina alkuillasta etsin teltalleni paikan ja pistin sen pystyyn. Sen jälkeen oli hetki aikaa chillailla ja ihmetellä meininkiä sekä ajanvietteeksi melontakansalle järkättyä ohjelmaa. HSKG tarjoaa osallistumismaksun, 150 €, puitteissa mahdollisuuden osallistua lähtökohtaisesti kolmeen itse valitsemaansa tarjolla olevaan koulutukseen. Lisäksi tarjotaan joitain erikseen maksullisia kursseja. Näitä molempia on tarjolla jokaiselle osallistujalle useita tasosta riippumatta.


Hyvän mielen merinäköala.
Perjantaipäivänä oli ranta vielä tyhjänä ja tilaa muillekin kuin melojille. Kunno merinäkymät!

Yömelontaa, eriväriset valot. Jotta näimme kaikkien olevan tallessa.
Erikseen mukana saatavilla oli vielä valkoista valoa näyttävä sähkövalaisin, kuten asiaan pimeällä liikuttaessa vesillä kuuluu!

Itse olin valinnut ensimmäiseksi kurssikseni perjantai-illalle yömelonnan. Kestoltaan se oli noin kolme tuntia. Lähdettiin liikkeelle illansuussa ja palattiin puolenyön aikaan, kun oli juuri ehtinyt taivas pimetä. Oikein mukava alku tälle viikonlopulle. Leppoisaa menoa kun meri oli tyyni, mainkiakaan tuskin havaittavissa.


Lauantaiksi olin valinnut kestoltaan pidemmän kurssin, aallokkomelonnan alkeet. Tämähän olisi pitänyt olla jo ennen Päijänteen reissua... Paras hetki harjoitella aallokkomelontaa, meren ollessa täysin pläkä? No, perus tekniikkaharjoituksista siinäkin oli lähinnä kyse, joten tyyni sää ei haitannut. Päivän sää ja olosuhteet oli mitä mainioimpia! Mieleni tekisi heittää joku voimasana vahvistamaan sitä fiilistä! Aurinko paisto täydeltä terältä, päästiin melomaan vähän sisäsaaristosta ulos, kallioisille rannoille pitämään taukoa ym. Oli se vaan hienoa!


Hyi ku häikäsee. Mut ei pöllömpää hei.


Ja kypärrät on päässä rannalla, tottakai! 


Kelpas pitää taukoa. Jossain saaressa Hangon edustalla.
Nautin niin suunnattomasti :D

Kun meloo 7 tuntia intensiivisesti keskittyneenä, käsivarret suorana ja muuten puljaa merivedessä aurinkoisena päivänä, on illalla aika väsy olo.

Lepäämään ei parennu käydä kun pian oli jo illallisaika. Viikonlopun antiin kuului mahtava grilli-illallinen bilebändeineen. Ihajjees! Menoa ja meininkiä riitti yömyöhälle.


Yksi photoshoot ennen nukkumaan menoa. Kommee on elokuinen tähtitaivas!

Sunnuntaina viikonlopun rumban päätteeksi eskimoalkeita. Ja jo nyt oli meressä elämää kun ei olis tarvinnu. Tuuli oli kasvanut yön aikana ja aallokko oli merellä melkoinen. Rannassa se vaikutti myös. Eskimoalkeissa mm. harjottelin solmujen tekoa pää alaspäin kajakista käsin. Ihan vaan, että oppis rauhottumaan siellä.


Mun oli se punavalkonen, jossain täällä. Kannatti muistaa mihin omansa jätti.

Kaikenkaikkiaan rankka, opettavainen ja koukuttava viikonvaihde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti